Šumavská kulajda se zastřenými vejci
19. 4. 2008
Šumavská kulajda
Ve vodě povařím houby a kostky brambor - spolu s kmínem, solí a pepřem. Pak zalijeme smetanou, zahustíme jíškou, ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme pokrájený kopr.
(nebo udělám jíšku,zaliju vodou, vařím s bramborama a houbama a pak viz dále)
Do mírně osolené vody a okyselené mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnuté vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 min varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce roztáhla.
Na talíř pak vkládáme do každé porce jedno zastřené vejce.
Dobrou chuť, je fakt dobrá. Zuzka
pozn. viz Kluci v akci
Ve vodě povařím houby a kostky brambor - spolu s kmínem, solí a pepřem. Pak zalijeme smetanou, zahustíme jíškou, ochutíme octem, zjemníme máslem a přidáme pokrájený kopr.
(nebo udělám jíšku,zaliju vodou, vařím s bramborama a houbama a pak viz dále)
Do mírně osolené vody a okyselené mírně vroucí vody vkládáme v naběračce rozklepnuté vejce a zavaříme tak, aby žloutek zůstal měkký a obalený vařeným bílkem. Po 4-5 min varu vejce vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se vejce roztáhla.
Na talíř pak vkládáme do každé porce jedno zastřené vejce.
Dobrou chuť, je fakt dobrá. Zuzka
pozn. viz Kluci v akci
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář